lördag 3 mars 2012

Eldvittnet

För ett bra tag sedan fick jag pseudonymen Lars Kepler's tredje deckare "Eldvittnet" av förlaget Albert Bonniers Förlag och nu är boken utläst.


Ett dubbelmord norr om Sundsvall på Birgittagården som är en anstalt för tjejer som har problem. Kommissarie Joona Linna är tjänstledig men blir inringd som "observatör". Självklart blir han engagerad och insatt i fallet mer än vad han borde. Det är ett märkligt fall som förbryllar många.

Jag tycker nog att detta är den bästa deckaren hittills om Joona Linna. Spännande rakt igenom och man blev nyfiken. Jag ville läsa mer och mer för att få reda på hur allting skulle gå. Boken kändes genomtänkt. Helt klart läsvärd!

Har du läst den eller någon av Kepler's andra deckare? 
Vad tyckte du?

2 kommentarer:

 1. Jag har bara kommit till den första än, men den tyckte jag var riktigt spännande. Även om det var en del grejer jag hängde upp mig på. Del två och tre står redan i hyllan och väntar :)

  SvaraRadera
 2. Ååh, jag blev riktigt besviken på Eldvittnet. Jag älskade Hypnotisören, den var riktigt spännande, otäck och pulshöjande. Eldvittnet däremot...jag undrade om jag hade listat ut vem mördaren var redan när flickorna ringer till D, men tänkte att så lätt kan det såklart inte vara...döm om min besvikelse när det var vad jag trott! Tyckte den var osammanhängande, osannolik (varför behandlas Flora som skit av sina fosterföräldrar? Fick man inget svar på)
  Osannolik mördare dessutom. Blev inte skraj en enda gång i boken vilket jag vill bli :)
  Det kändes som om Eldvittnet var ett hafsverk, inför nästa bok som jag antar kommer bli riktigt blodig om man kan vänta sig att Jurek dyker upp.
  Vill bara ge min syn på boken, för alla recensioner jag läste innan jag gick och lånade Eldvittnet var väldigt positiva och jag vill gärna ge en annan bild!

  SvaraRadera