onsdag 11 april 2012

De vassa tändernas skog

Carrie Ryan's bok "De vassa tändernas skog" fastnade jag för när jag såg omslaget där den stod på fantasy-hyllan. Den gröna färgen i kontrast mot det svarta och vita. Lillebrorsan fick den av mig (han är större fan av fantasyböcker än jag) och han läste den. Sedan ville jag också läsa den.Mary bor i en liten by som är omgiven av ett stängsel. Utanför stängslet finns de vassa tändernas skog och där lever de oheliga (zoombies). De oheliga vill ha människornas kött och blir man biten blir man infekterad. Under hela Mary's uppväxt har hennes mamma berättat berättelser om tiden innan återkomsten och berättelser om det oändliga havet. Berättelserna har sått frön till Mary's drömmar. Hon vill leva ut sina drömmar men vågar inte riktigt.

Det är en bok som handlar om kärlek, drömmar och överlevnad till varje pris. Kanske är boken inte det bästa som jag har läst, men jag gillar den ändå. Det är en väldigt lättläst fantasy i stil med "Hungerspelen" fast ändå inte. Jag kan rekommendera att läsa boken.

Har du läst boken? Vad tyckte du?

2 kommentarer:

  1. Jag gillar också omslaget på den och någon annan av samma författare så kanske ska ge mig på dem :)

    SvaraRadera
  2. Utseendemässigt är väl boken helt okej, och Styxx Fantasys underbara svarta kanter faller jag för varje gång! :) Men blev tyvärr riktigt besviken på De vassa tändernas skog. Gillade den inte alls... Det är ju första delen i en trilogi, så kanske är andra boken bättre. Har/ska du läsa den med? :)

    Mer utförligt gnällande här: http://bokpotaten.blogspot.se/2012/01/de-vassa-tandernas-skog-av-carrie-ryan.html

    SvaraRadera