fredag 12 augusti 2011

The Notebook

Boken bakom den älskade filmen "The Notebook" har samma titel som filmen och är skriven av Nicholas Sparks.


Denna fantastiska kärlekshistoria som börjar på 30-talet som en sommarförälskelse. Noah och Allie träffar varandra en sommar och börjar umgås, trots att Alice familj är rik och bara är där över sommaren och Noah kommer från en fattigare arbetarfamilj. När sommaren är slut tvingas dem att skiljas åt, Noah skriver brev som Allie inte svarar på.

Jag älskar filmen som är så underbar och fin, när jag såg boken var jag tvungen att läsa den. Lite besviken blev jag då jag inte tyckte att den var lika bra som filmen, förmodligen så var förväntningarna skyhöga på boken redan innan jag började läsa den, och jag tyckte att boken blev bättre mot slutet. Jag tycker dock inte att språket i boken är lika vackert som filmspråket.

Har du sett filmen eller läst boken? Vad tyckte du?

(Boken finns inte översatt till svenska)

4 kommentarer:

 1. Jag har sett filmen, och den är ju underbar! Visserligen var det ett tag sedan jag såg den, men jag vet att jag gillade den :)

  SvaraRadera
 2. Den finns översatt till svenska: Jag sökte dig och fann mitt hjärta, kommut 1996

  SvaraRadera
 3. Jag läste den förra sommaren, och jag kan inte annat än hålla med dig. Den blev betydligt bättre i slutet. Kom dock hela tiden att tänka på hur det engelska språket måste vara tusen gånger bättre..

  Psst: på svenska heter den "Dagboken - jag sökte dig och fann mitt hjärta" (precis som filmen), men tror inte den trycks längre. Går dock att finna den i second hand-butiker och på loppis!

  SvaraRadera
 4. filmen är underbar!! har inte läst boken. Men blev intresserad av att göra det.

  SvaraRadera