söndag 19 februari 2012

Paganinikontraktet

Pseudonymen Lars Kepler gjorde succé med "Hypnotisören", en bok som jag tyckte var lite långtråkig ibland, den var lite för utdragen, men på det stora hela var den otroligt bra och spännande (läs min recension här). Detta inlägg ska handla om uppföljaren, "Paganinikontraktet".Joona Linna är tillbaka för att lösa ett brott, en ung kvinna som hittas död på en fritidsbåt i Stockholms skärgård. Dagen efter hittas en man hängd i en lägenhet på Östermalm. De båda dödsfallen ser inte ut att ha någon koppling. Är det självmord det rör sig om eller någonting annat?

Jag tycker att boken var en bra uppföljare, även denna tyckte jag bitvis kändes lite seg. Kanske känns den lite seg då man vill veta mer och det går lite långsamt ibland, vilket man även kan se som positivt, att man vill veta mer på en gång, man blir nyfiken. Helhetsintrycket av boken var riktigt bra, spännande och gripande. Det var en bok som var svår att lägga ifrån sig.

Har du läst boken? Har du läst något annat av Kepler? Vad tyckte du?

1 kommentar:

  1. Jag har precis läst ut Hypnotisören, både Paganinikontraktet och Eldvittnet står och väntar i hyllan. Jag gillade Hynotisören på sätt och vis, men jag ser fram emot att läsa Paganinikontraktet :)

    SvaraRadera