torsdag 12 januari 2012

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar

Den bok jag ska recensera är "Ensamma hjärtan och hemlösa hundar" av Lucy Dillon. En värmefylld roman.


Handling
Precis när Rachel blir av med sitt PR jobb, förlorar sin lägenhet och "gör slut" med den man hon tror sig älska får hon reda på att hon har ärvt sin moster Dots hus, hundstall och tillgångar, långt ut på landet.
När hon väl kommit fram blir det tuffa tag med att försöka bli av med de hittehundar som redan finns till nya älskvärda familjer medan nya herrelösa hundar dyker upp och behöver hjälp. Även pengar gör situationen svårare då Dot knappt hade några kvar, och all hjälp som går att få är mer än tacksamt.
Tills sin hjälp har hon godhjärtade medarbetare, en charmig veterinär och bybor som spelar en stor roll i historien.
Mitt i alltihopa finns det även gömda familjehemligheter som behöver grävas upp.

Karaktärer Jag har valt ut tre st ur boken, då det är väldigt många karaktärer
Rachel är en jordnära människa som nyss har blivit indragen till ett helt nytt liv. Mellan att ha varit en framgångsrik PR-konsult till att ta hand om herrelösa hundar försöker hon att hitta sig själv. Genom bokens gång kommer hon att lära sig att slappna av, att släppa sitt förflutna och att få komma närmare sin familj.

Megan jobbar på hundstallet och spelar en stor roll i Rachels liv där. Hon håller koll på allting och har alltid ett leende på läpparna och en optimistisk syn.

George är traktens veterinär och håller ofta till uppe på hundstallet för att ge vaccinationer, råd och att överlämna nya hittehundar. Han har levt ensam, nästan, i större delen av sitt liv och blickarna mellan honom och Rachel blir allt mer intensivare.

Samhället
Historien utspelar sig i dagens samhälle och i nutid. Vi får inte reda på vad som händer utanför byn så som politiskt eller kulturellt sett men detta har ingen större betydelse då vi är som fast i denna charmiga småstad. Det vi får reda på räcker väl till att hålla historien rullande.

Form
Språket i boken är lätt att förstå och innehåller varken komplicerade meningar eller ord, vilket gör att den passar nästintill alla åldersgrupper.
Den är inte skriven i JAG-form utan mer i tredjeperson. Det hoppar också mellan olika människor, deras perspektiv och historier så man får inte bara följa Rachel på hennes resa.

Budskap
Det jag känner att författaren vill förmedla är att man kan byta livsstil utan katastrofala konsekvenser. Att man inte behöver vara den men TROR att man alltid ska vara.
Våra åsikter och känslor skiftar när vi byter miljö och får leva på ett annat sätt, man ska bara låta sig själv vara öppen till något nytt.

Lucy Dillon har lyckats med att skapa en varm, charmig roman dit man gärna vänder sig när som helst under dagen. Hennes verk ger oss en inblick i hur det är att sköta ett hundstall, hur det är att ta hand om en hund och hur svårt det är att skaffa en valp. Även hur det är att byta livstil, att få reda på vem man är och hur man tacklar vanliga problem i vardagen.

"Ensamma hjärtan och hemlösa hundar" är läsvärd och jag rekommenderar er att köpa den för att mysa till det lite extra nu i höst/vinterkylan!



/Recension skriven av Sofia
(kika in hennes blogg)


__________________________________________

Vill du också gästblogga? - Läs mer här.
(skriv en recension/ett boktips)

1 kommentar:

  1. Den är verkligen mysig! Jag önskar att jag hade den oläst, för just nu skulle jag behöva en mysig bok!

    SvaraRadera