måndag 2 april 2012

Fotoböcker

Som fotograf så gillar jag att läsa andra fotografers fototips och låta mig inspireras av deras bilder. Dext är ett imprint till HME publishing AB och ger ut fotohandböcker "Bättre bilder". Jag har bläddrat och läst lite ur tre av böckerna; "Bättre bilder/Grunderna", "Bättre bilder/Natur&Landskap", "Bättre bilder/Fotoprylar".Böckerna är enkelt upplagda med bra tips och exempelbilder. I varje bok är det ca 70 fototips, tips på vad man ska tänka på när man fotar. Även om man kan en del om foto så tycker jag att det är kul att läsa tips och se exempelbilder, vissa tips är så självklara att man inte har tänkt på det innan, och jag tror att nya medvetenheten kan vara bra. Samtidigt är det inspiration att läsa tips och se andras bilder.

Vissa tips (framförallt tipsen i boken om grunderna) riktar sig till nybörjare, men det finns även lite smått och gott för den mer avancerade fotografen. Om inte annat så är det inspiration som jag skrev tidigare. Upplägget påminner lite om Scott Kelby's uppskattade böcker om digital fotografi, men "Bättre bilder" här känns lite fräschare då de är nyare och det känns närmre då det är svenska författare vilket är roligt.

Jag kan rekommendera böckerna.
Har du läst någon av böckerna? Eller någon annan bok i samma serie?
Vad tyckte du?

_________________________________________________

Sen kan jag ju passa på att göra smygreklam för min fotoblogg också...?
En fotoblogg skriven av mig (Annie) som även har företag som fotograf.
Visar massor av bilder, lite fototips och lite om min vardag som fotonörd, student, fotograf och anställd på Akademibokhandeln.

1 kommentar:

  1. Tjo! Trevlig blogg ni har! Hittade den av en slump när jag surfade runt på bokbloggar.nu :)

    Jag har en tävling på min blogg där man kan vinna 'Rör mig inte!' - ni får gärna vara med och tävla om ni har lust. :)

    Lycka till!

    SvaraRadera