fredag 9 december 2011

Bokbloggsjerka v.49

"Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för 'Bokbloggsjerka'"

Veckans fråga lyder:
Berätta om boken/böckerna du läser just nu! 
För tillfället blir det mest kurslitteratur som jag läser, och det är fyra böcker (och ett gäng artiklar) på den listan, det är "Respekt för läraryrket", "Skolan som politisk organisation", "Skola i normer" och "När skolan gör skillnad". Ja, ni som inte redan vet kan ju förmodligen gissa vad jag pluggar för någonting. ;-)

Sen har jag faktiskt en skönlitterärbok på nattduksbordet också, men det har inte blivit så mycket läst i den på sistone, det är "Sigrids hemlighet" som är andra delen i en historisk serie ("Släkten") skriven av olika författare, då man får följa en släkt från vikingatiden framåt. Denna del är skriven av Karin Wahlberg.

5 kommentarer:

 1. Det känns så länge sen man hade kurslitteratur. ibland är det nästan så man saknar det.

  SvaraRadera
 2. Den där serien, Släkten, är jag riktigt nyfiken på. Är den bra?

  SvaraRadera
 3. Karin Wahlberg, är det hon deckar-författaren? :-)

  SvaraRadera
 4. Svar till Sara: Jag saknar vanlig skönlitteratur ;) Vi kanske kan byta ;)

  Svar till Monika: Jag tycker att den är helt okej, första var sisådär men andra tycker jag är bättre. Kanske var förväntningarna för höga på första.. :P

  Svar till Böcker & Sånt: Japp, precis, det är samma Karin Wahlberg :)

  SvaraRadera
 5. För mig blir det också mycket kurslitteratur just nu, men i fredags började jag på Majgull Axelssons Moderspassion och den är riktigt, riktigt bra!

  SvaraRadera