onsdag 5 september 2012

Det blödande hjärtat

"Det blödande hjärtat" är en bok, skriven av Andrew Taylor, som jag har sneglat på länge. Varit på väg att köpa men inte gjort det. Men i våras kunde jag inte längre låta bli, men jag har inte läst den förrän nu i sommar.


Lydia Langstone får nog av sin man och flyttar till Bleeding Heart Square i London för att bo hos sin far, som hon inte känner så väl. Ett ovanligt beslut av en kvinna i överklassen på 1930-talet. Hon vill börja ett liv oberoende av en försörjare och arbeta själv. Bleeding Heart Square är ett nedgånget ställe där det vilar en hel del gåtor. En man smyger omkring och håller koll på alla som bor där. För att inte tala om Philippa Penhow som försvann fyra år tidigare, vissa säger att hon flyttade till Amerika, andra säger att hon blivit mördad.

Boken är välskriven och jag gillar den på det stora hela. Den är spännande och fängslande. I början av varje kapitel får man läsa ett utdrag från en dagbok, vilket jag tycker kan vara bra. Men innan och efter dessa utdrag har författaren en tendens att kommentera innehållet i dagboksutdraget, vilket känns väldigt onödigt. Bortsett från det så tycker jag verkligen att boken är läsvärd.

Har du läst den? Vad tyckte du?

1 kommentar: