tisdag 29 maj 2012

Helgonet

För ett tag sedan skrev jag om Carin Gerhardsens's tre första böcker. Nu har jag även läst hennes fjärde bok "Helgonet".

En man blir skjuten utanför Stockholm efter att ha ätit middag med några vänner. I offrets fick hittar man en blöt papperslapp och några spelkort. Genast tror man att mordet är relaterat till kortspel och skulder. Conny Sjöberg och hans kollegor tar sig an fallet. Mannen som blivit mördad, Sven-Gunnar Erlandsson visar sig vara omtyckt av alla, engegerad i samhällsfrågor och fotbollstränare för ett ungdomslag. Man letar efter den skyldige i hans närmsta krets men spåren leder åt andra håll, fallet blir större än vad man först trott. Dessutom dyker ett gammalt fall upp med en försvunnen flicka.

Jag gillar Gerhardsen's böcker, mycket då man känner igen sig i Stockholms-miljön, men även då böckerna (så även denna bok) är välskrivna. Den är uppbyggd precis som många andra deckare men det kommer överraskningsmoment. Personerna i boken gillar jag också, jag ser fram emot den femte boken.

Har du läst den här boken, eller någon av hennes andra böcker? Vad tyckte du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar