lördag 9 juli 2011

Varför gråter inte Emma?

"Varför gråter inte Emma?" skriven av Magnus Wennerholm, Emma Jangestig

Arbogamman. Max och Saga barnen som blev mördade. En hemsk bok som jag blev djupt berörd av, med nästan tårar i ögonen vid vissa partier som jag läste.



Från bokens baksida:
Äntligen hade tillvaron ordnat sig för Arbogatjejen Emma. Hon som alltid fallit för fel killar och tidigt blivit ensamstående mamma med två barn. Nu hade hon mött en trygg man och de planerade för ett liv tillsammans. Men en kväll stod någon ur det förflutna i dörren och på några sekunder var tragedin ett faktum. Emma blev svårt misshandlad av den tyska kvinnan. Hennes barn Max och Saga hade aldrig någon chans.
När Emma vaknade upp befann hon sig i en märklig polisutredning där hon hölls isolerad utan att veta vad som hänt henne - eller barnen. Hon som varit en vanlig småstadsflicka blev sedan rikskänd när hon valde att träda fram och berätta om sina upplevelser. Hon möttes av djup beundran men också av misstro. "Hur kan hon se så glad ut?" Med sin sorg ifrågasatt tog sig Emma igenom två rättegångar. Men bakom fasaden pågick varje sekund en kamp för att orka ta sig tillbaka till livet.

---

5 av 5 gripar i betyg från mig. Den rör djupt och är väldigt bra skriven.

280 sidor som man kan sträckläsa.


/Recension skriven av Fru Grip
(kika även in hennes facebookgrupp)


__________________________________________

Vill du också gästblogga? - Läs mer här.
(skriv en recension/ett boktips)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar