måndag 17 september 2012

Kaffe med rån


Av Catharina Ingelman-Sundberg's tidigare alster har jag bara läst "Ljusets dotter" och "Tempelbranden", båda två historiska romaner. Hennes senaste bok är i en annan genre, nämligen en mer humoristisk roman med titeln "Kaffe med rån". I "Kaffe med rån" möter vi fem pensionärer som är trötta på besparingarna som görs på ålderdomshemmet. Servicen och maten är dålig, förmodligen är det bättre på ett fängelse. Märtha får då en genialisk idé, tänk om man skulle begå ett brott och sedan med flit åka fast.

När jag hörde talas om boken tyckte jag att det lät som en kul story. Och boken är rolig, en feel-good komedi. Lite i samma genre som Karin Brunk Holmqvist's böcker och som Jonas Jonasson's "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Men jag gillar "Kaffe med rån" bättre än "Hundraåringen...", som jag inte gillade jättemycket. Men gillar ni Karin Brunk Holmqvist's och Jonas Jonasson's böcker så kan jag varmt rekommendera även denna bok.

Har ni läst den? Vad tyckte ni?

2 kommentarer:

  1. Jag gillade inte heller Hundraåringen speciellt mycket, men Kaffe med rån är jag väldigt nyfiken på. Så den är alltså inte lika överdriven och åt buskishållet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, jag tycker inte att den var lika överdriven, men lite överdriven är den tycker jag. :P

      Radera