lördag 17 december 2011

Bokbloggsjerka v.50

"Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för 'Bokbloggsjerka'"

Veckans fråga lyder:
Vilken är den bästa bok som din/dina favoritförfattare har skrivit? Observera att du bara får välja en bok per författare
Det var återigen en svår fråga, det finns så många favoriter. Vissa författare gillar jag jättemycket men kan inte välja ut en av alla bra böcker till favorit. Men jag lyckades välja ut tre författare respektive tre böcker.

Carlos Ruiz Zafon är en favoritförfattare, och den bästa boken jag har läst av honom är "Vindens skugga" en helt underbar favorit.

Tatitana de Rosnay är även hon en favorit, med den fantastiska boken "Sarahs nyckel". En fantastisk historia som utspelar sig 1946 och 2006 i Paris.

En annan favorit är svenska Jessica Kolterjahn med boken "Nattfjäril". Har du inte den boken? Passa på att köpa den nu då den kostar 19kr på bokus.

Fler av mina bokfavoriter finns här.

7 kommentarer:

 1. Svar till Vargnatts bokhylla: Gör det, den är helt underbar! :)

  SvaraRadera
 2. Sarahs nyckel är jag lite nyfiken på, det verkar vara min typ av bok.

  SvaraRadera
 3. Natt fjäril har stått i min hylla länge, länge. Dags att läsa nu kanske...

  SvaraRadera
 4. Ja, det är en sån därn bok som man bara vill "hoppa in i". De bortglömda böckernas gravkammare... :-)

  SvaraRadera
 5. Kul att ni är flera som skriver på samma blogg det blir väldigt levande!
  Jag fick en hälsn. av Annie efter jag hade varit på bil för första gången på 18 år då jag är smärthandikappad o inte kan sitta i en vanlig stol utan måste liggga i en solstol för att vila ryggen när jag ska kika på filmen.
  Hoppas att ni blev inspirerade av mitt inlägg o vill se Simon o ekarna.

  Men jag kan också rekomendera min tävling där man kan vinna den nya deckarstjärnan Thomas Erikson som har skrivt en annorlunda deckare där huvudpersonen är liksom han själv en beteendevetare o man får lära sig vilken typ man själv är. Du/ni kan se hela intervjun med honom när vi är på Forma Books förlag o ställer frågor till honom o så berättar han om arb med del 2. En helskön kväll som dirékt sändes över hela nätet o då passar maken på att trycka i sig en "liten" (=hel baugett med dressing, sallad o fylln.)smörgås till...

  Ha en riktigt skön jul o hoppas att ni får många hårda pkt!
  Kramis ifrån Pockethexan som hoppas att ni kommer o anmäler er till min tävling!

  SvaraRadera