torsdag 5 maj 2011

Vindens skugga & Ängels lek

Tänkte att det kanske var på tiden att jag skriver om en av mina absoluta favoritböcker, Vindens skugga. Det är en bok som är skriven av Carlos Ruiz Zafón och utspelar sig i 40-50-talets Barcelona. Daniel som är 10 år följer med sin pappa (som är bokhandlare) till de bortglömda böckernas gravkammare och där hittar han boken vid namn "Vindens skugga". Han börjar läsa boken och fastnar helt i den. Hans liv vävs ihop med boken och vem var författaren.

Vissa böcker vill man inte släppa ifrån sig, men samtidigt vill man bara läsa dem, den ekvationen går inte riktigt ihop. Det är både helt underbart och jättejobbigt på samma gång. Men mest av allt blir man lycklig, lycklig för att man har kommit över det där guldkornet i litteraturens värld. Det här är en sådan bok! Boken är otroligt välskriven med ett underbart språk, boken är vacker.

Sedan kom Ängels lek som utspelar sig 20 år före i tiden och vissa personer känner man igen från Vindens skugga. Boken är väldigt bra men lever inte riktigt upp till Vindens skugga."Varje bok, varje volym du ser här är besjälad. Besjälad av den som en gång skrev boken, av alla dem som läst den, levt sig in i den och drömt om den. För varje gång en bok byter ägare, för varje gång en ny läsare låter sin blick glida över dess sidor, växer sig bokens själ allt starkare."
- Vindes skugga, sid. 9.

6 kommentarer:

 1. Sv: Läs den! Den kommer troligtvis bli en världshit, och att det är svenska författare bakom är ju hur coolt som helst! :D

  Jag har läst "Vindens skugga", och jag gillade den mycket! Särskilt det härliga snacket om böcker, och det skrivan språket!

  Och så en sak till: Jag ser att ni skriver om gästbloggning, vad sägs om att vi gästbloggar på varandras bloggar? Är det något särskilt ni saknar här, så kan du kolla mina recensioner på någon bok ni saknar, och så kan vi "byta" recensioner. Vad sägs om det?

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 2. Svar: Hej! Roligt att du gillar mina recensioner! :) Jag skulle självklart kunna gästrecensera hos er någon gång om ni vill det. Är det någon speciell sorts bok du har i åtanke? Jag läser mest fantasy och det är det jag kommer att läsa mest av inom den närmaste framtiden. Eller kanske en bok jag redan recenserat på min blogg? Säg vad ni tycker :)

  /Amelie

  SvaraRadera
 3. Sv: jag skickar ett mejl, så kan vi fortsätta konversationen där! :)

  SvaraRadera
 4. Jag kämpar på med boken jag! Kämpar är nog fel ord, jag tycker den är helt underbar. Just det här att boken handlar om en bok och att fiktion vävs ihop med verklighet. Så härligt mystisk.

  SvaraRadera
 5. Jag menar förresten Vindens skugga!

  SvaraRadera
 6. Bästa böckerna jag någonsin läst!!

  SvaraRadera