torsdag 21 februari 2013

Invalido

Titel: Invalido
Författare: Christian Wall
Genre: Biografi
Recension: På ett ögonblick förändrades allt. Så står det på framsidan av boken Invalido, och nog är det så. Christian Wass beskriver sitt liv, sina tankar, smärta och lycka, motstånd och hinder, upplevelser, relationer, före, under och efter olyckan. Olyckan som förändrade allt. 
Han gör det med ett enkelt och flödande språk, som gör att det är enkelt att vilja läsa bara en sida till, och sen en till, innan man släcker sänglampan, för att klockan egentligen blivit allt för mycket. 

Han är självutlämnande, men inte på ett sätt så han tappar i integritet eller respekt. Snarast tvärt om. 
Han blandar nutid med dåtid och visar på det viset vikten och värdet av att reflektera, vilket är något jag själv gör mer och mer. Boken inspirerar mig att reflektera ännu mer över mitt eget liv och mina egenupplevda livsförändrande ögonblick. 

Christian ger mig en möjlighet att få inblick i hur man som människa kan hantera en sådan här process. En olycka med såväl fysiska och psykiska hinder att bestiga, och hur han klarat av att navigera dessa hinder. Starkt av honom! Och en ynnest att få ta del av det , så läs boken, för det är den värd!

/Recension skriven av Helena
(hon har även skrivit ett inlägg om boken på sin blogg - läs det här)


__________________________________________

Vill du också gästblogga? - Läs mer här.
(skriv en recension/ett boktips) 

3 kommentarer:

 1. Trött på dumheterna i världen? Det har kommit ut en bok som heter "How to exterminate stupidity Or the art of not justifying anything at all". Den går igenom forskning om extrema återhämtningar efter hjärnskador, epigenetik, genetisk variation mellan olika hjärnceller i samma individs hjärna, självmotsägelser i de etablerade medicinska (framför allt genetiska) teorierna om livsduglighet, vetenskapliga evolutionsparadoxer som visar att evolutionspsykologin är orealistisk, och visar helt logiskt att det är ursäkterna som är orsaken till alla dumheterna! Den innehåller även tips för hur det går att sluta med ursäkter och därmed dumheter. Boken kan beställas genom Recito förlag på länken http://litenupplaga.se/1198 Som bloggägare kan du kanske posta om den boken någon gång om du vill!

  http://purescience.wikia.com

  SvaraRadera
 2. Jag har läst en jättebra bok! Den heter How to exterminate stupidity Or the art of not justifying anything at all. Den motbevisar helt varje tanke på att dumheterna som förstör världen skulle bero på en oföränderlig "mänsklig natur", och visar att det faktiskt finns hopp! Det viktigaste är att sluta med ursäkter. Den lägger även fram många bra förslag på hur förändringen ska kunna genomföras i praktiken. Som en extra bonus visar boken även att samma principer som kan ställa om hjärnan från dum till smart också kan förbättra hälsan i övrigt. Denna fantastiska bok går att beställa för bara 149 kronor genom http://litenupplaga.se/1198

  SvaraRadera
 3. Nyligen läste jag boken How to exterminate stupidity Or the art of not justifying anything at all. Den är verkligen underbart fantastisk! Den bevisar vetenskapligt att det finns hopp om att sluta vara dum och förstöra Jorden trots allt, och tipsar även om hur det ska gå till! Det är en bok som alla borde läsa tycker jag. Den kostar bara 149 kronor och beställningssidan är http://litenupplaga.se/1198

  SvaraRadera