onsdag 20 april 2011

True Blood

Jag gissar att de allra flesta har hört talas om True Blood, dels med tanke vampyrtrenden och dels på grund av tv-serien. De fem första översattes till svenska förra sommaren (i både häftat format och i vanligt pocketformat). Jag mailade Månpocket för ett tag sedan och frågade när fortsättningarna skulle komma på svenska, då fick jag svaret att de inte skulle fortsätta att översätta böckerna och ge ut dem. Lite tråkigt tycker jag, men det blev till att köpa böckerna på engelska i stället.

Innehållet i böckerna gillar jag, det är mer moget än Twilight men de båda serierna påminner väldigt mycket om varandra. Tankeläsning, vampyrer, varulvar, triangeldrama, osv. Alla ingredienser en vampyrroman bör innehålla.

Jag har bara läst böckerna på svenska än så länge, men jag har ju köpt boxen med de 9första böckerna och en novellsamling på engelska så det blir till att läsa snart. Ska bli spännande och se vad som är bäst, den översatta eller original, jag tror original...

Har ni läst True Blood-böckerna? Sett TV-serien?

7 kommentarer:

 1. VA?! Ska dom inte översätta fler böcker? :(

  SvaraRadera
 2. Svar: Nej inte enligt han som svarade på mitt mail på Månpocket. Det blir till att läsa på engelska om man vill läsa allihopa. Alternativt vänta och hoppas på att något annat förlag eventuellt (förmodligen inte) tar upp översättningen/publiceringen..

  SvaraRadera
 3. Kändes lämpligt att svara om omslaget här :-) det finns ju åtminstone två olika versioner av omslag till de här böckerna. En som ofta ser ut som den jag bloggande om, och en som ser mera ut som tv-serien i utformning med bilder från tv-serien. Jag gissar att det är dem du sett innan, de du har på bild här? På Charlene harris hemsida finns de i mitt tycke finare tecknade omslagen :-) Fin blogg ni har!!!

  SvaraRadera
 4. Kanske är det den amerikanska versionen jag har köpt. Jag har köpt dem på SF-bokhandeln i Göteborg och de brukar tendera att ha en del direktimporterat, eller hur de nu gör :)
  Jo, det är ju snyggast när dom är likadana... fast jag brukar inte riktigt orka hålla fast vid det för mitt lässug är ibland större än mitt tålamod med att få tag på rätt version.

  Härliga böcker är det i alla fall! Del 6 var det du var på va? Blir nästan avis, då har du ju massa roligt kvar att läsa :D

  SvaraRadera
 5. Såg just att Vindens skugga är din favoritbok. FANTASTISK bok! Jag måste nog hålla koll på vad du gillar - vi verkar ha likande boksmak :)

  SvaraRadera
 6. Det var väl en av dem du läste då när jag var med dig på Möja? Var inte så intresserad då men nu när jag sett senaste säsongen av tv-serien har jag ändrat mig :D hehe

  SvaraRadera
 7. Svar till Josefina: Ja, det var en av de där böckerna jag läste när du var med ute i skärgården. TV-serien och böckerna är riktigt bra tycker jag. Synd att de slutar översätta böckerna bara :P

  SvaraRadera