torsdag 28 april 2011

Det du inte såg

Ingen som har följt nyheterna någorlunda det senaste dygnet kan väl ha missat Patrik Sjöbergs historia som nu kommer ut i boken "Det du inte såg"? Tillsammans med Markus Lutterman skriver han om hur Viljo Nousiainen utsatte honom för övergrepp från att han var 11 till 15 år gammal. Nousiainen var Sjöbergs tränare och styvpappa. Nu har även tränaren Yannick Tregaro berättat att han också blev utnyttjad av samma man. Nousiainen dog 1999 och har länge blivit hyllad för sin betydelse för friidrotts-Sverige. Anledningen till att Patrik Sjöberg berättar om det här först nu är enligt honom själv bland annat att han hela tiden förträngt händelserna, men när han själv blev pappa kunde han inte förneka det längre.

Bild från http://www.gp.se/


Vad tror ni om boken? Personligen gillar ju jag självbiografier och böcker baserade på verkliga händelser, så man kanske ska ge den en chans. Skulle ni vilja läsa boken? Varför/Varför inte?

källa: http://www.gp.se/sport/1.612016-sjoberg-han-utsatte-mig-for-overgrepp--

1 kommentar:

  1. Sv. Ja lägg gärna under roman/satir. Där passar den. Tack!

    Ang Det du inte såg tror jag nog att jag vill läsa den men jag vet inte om jag pallar med tanke på att pedofilupplevelserna....

    SvaraRadera