måndag 8 augusti 2011

Hypnotisören

Nu äntligen har jag tagit mig i kragen och läst den omtalade "Hypnotisören" som är skriven av pseudonymen Lars Kepler.


Nästan direkt satt jag fast i boken och ville inte sluta läsa. Det börjar med att en man hittas död i en idrottshall samtidigt som mannens fru och ett barn hittas döda i deras radhus. En överlevande fanns också i radhuset, parets 15-åriga son, dock väldigt svårt skadad. Parets äldsta dotter hade flyttat hemifrån och polisen börjar sökandet efter henne, i tron om att hon svävar i livsfara.

För att hitta dottern tar polisen Joona Linna hjälp av den forna hypnotisören Erik Maria Bark, han som har lovat att aldrig mer hypnotisera...

Jag tycker att boken var riktigt spännande och välskriven. Ska man vara riktigt kritisk så fanns det vissa svagare partier i boken, men på det stora hela så var den jättebra.

Har du läst boken? I så fall, vad tyckte du?

2 kommentarer:

  1. Jag har råkat köpa del två, Paginikontraktet tror jag den hette, har velat lite fram och tillbaka om jag ska köpa hypnotisören och läsa den först - tror det här inlägget fick mig att bestämma mig. Jag måste självklart köpa den. Dom ska ju läsas i rätt ordning om jag nu ska läsa båda och det måste jag ju efter dom här lovorden :)

    SvaraRadera
  2. Jag sträckläste denna. RIKTIGT bra. Glöm inte att läsa Paganinikontraktet med. MINST lika bra!
    Kram Cissi FruGrip

    SvaraRadera