tisdag 19 juni 2012

Låt de gamla drömmarna dö

John Ajvide Lindqvist blev känd då han skrev "Låt den rätte komma in", en bok som jag älskade. Efter det har jag läst hans andra böcker också, men blivit mer eller mindre besviken varje gång, de har inte alls varit lika bra tycker jag. "Lilla stjärna" var visserligen helt okej, "Tjärven" som bara finns som ljudbok eller e-bok, gillade jag när jag lyssnade på den.
Nu har jag läst hans senaste novellsamling i pocket, "Låt de gamla drömmarna dö". Först så fanns hela Ajvide Lindqvist's sommarprogram nerskrivet i början av boken. Därefter följde flertal noveller. En novell som var skriven om Ajvide Lindqvist av Erik Pettersson som var allmänt konstig. Den novellen som jag var mest intresserad av "Låt de gamla drömmarna dö" skulle vara fortsättning på "Låt den rätte komma in", men den var inte speciellt bra eller givande heller.

Det kändes lite som bortkastad tid att läsa boken. Det gav ingenting, ingen spänning, ingen härlig läsning, ingen ny kunskap. Jag tycker att det är lite synd för jag vill verkligen tycka om hans böcker, det är någonting annorlunda med dem, men det passar inte mig. Förmodligen var det här sista boken av Ajvide Lindqvist som jag läser, tyvärr.

Har du läst den här boken eller något annat av John Ajvide Lindqvist? Vad tyckte du i så fall?

1 kommentar:

  1. Tråkigt att du inte gillade den, har själv inte läst den än för att jag är rädd att bli just besviken...

    Gillar verkligen hans andra böcker men är inte så förtjust i novellsamlingar..

    SvaraRadera