lördag 30 juni 2012

Colombes granne

Författaren Tatiana de Rosnay, som skrivitSarahs nyckel, har nu kommit ut med sin fjärde bok på svenska.Colombes granneheter den här nya boken. Alla som någonsin bott i lägenhet kan väl mer eller mindre relatera till denna bok, för någon gång har man väl hört grannarna. Colombes granne är dock något utöver det vanliga(?).
Colombe och hennes man flyttar in i en ny fin lägenhet med deras två söner. Allting verkar frid och fröjd, huset är lugnt och grannarna trevliga. När hela familjen är hemma är det inga problem alls, men det verkar som om någon vill förstöra för Colombe. Då hennes man är ute och reser mycket i jobbet, passar en granne på. Mitt i natten börjar oväsendet och Colombe kan inte sova. Gamla vanor rubbas och nya växer fram.
Tidigare har jag läst två av Tatiana de Rosnay’s böcker (Sarahs nyckel och Bumerang) och de gillade jag mycket, den här boken gillade jag också. En vardagsnära berättelse som ger små problem stora följder. En berättelse som i all enkelhet fängslar. Boken är lättläst och lättsam och man känner igen sig till viss del i boken även om man själv inte varit med om det i de mängder boken beskriver. Hur som helst så är boken helt klart läsvärd. 
Har du läst denna bok eller någon annan av Tatiana de Rosnay? 
Dela gärna med dig av dina åsikter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar