lördag 21 juli 2012

Paradisoffer


Kristina Ohlsson är en av mina favoriter när det kommer till deckarförfattare. Nu har jag läst hennes fjärde och senaste bok ParadisofferEtt flygplan lyfter från Arlanda och flyger mot New York, strax efter start hittas ett brev på en av toaletterna på flygplanet, ett hotbrev. I brevet ställs två krav, ett mot den svenska regeringen och ett mot den amerikanska. Om inte kraven infrias så sprängs planet. Kriminalkommissarien

Alex Recht får huvudansvaret av polisen att utreda kapningen tillsammans med Eden Lundell från SÄPO. Fredrika Bergman, som inte längre jobbar i Alex Recht’s grupp, blir också en del av fallet. Man har inte lång tid på sig att lösa dilemmat, planets bränsle är inte oändligt och enligt kraven får det inte landa förrän kraven infriats.

Återigen en välskriven bok av Kristina Ohlsson, den var spännande och svår att lägga ifrån sig. Samtidigt som den är lättläst och det gick fort att läsa den. Största förändringen från tidigare böcker är att Alex Recht’s grupp inte längre ser ut som den såg ut tidigare, men jag gillar det på ett sätt, arbetsgrupper förändras i verkligheten också, det gör det trovärdigt. Det hade varit konstigt om gruppen skulle fortsätta som den alltid sett ut bok efter bok.

2 kommentarer:

  1. Jag gillade också den här boken!

    SvaraRadera
  2. Det påminner mig om att jag verkligen måste sätta tänderna i hennes tidigare böcker, dom ligger ju här hemma och väntar på mig. Det får nog bli det så fort "Barkhes son" är utläst!

    SvaraRadera