onsdag 1 augusti 2012

Varsel


Första Stephen King-boken jag läste var ”Varsel” (the Shining som film) nu i sommar, förmodligen är det den sista boken av King som jag kommer att läsa också. Jag gillade den inte alls, kanske för att man hade för höga förväntningar på King som är en så omtalad och känd författare som har sålt väldigt mycket.


Jack Torrace, hans fru Wendy och sonen Danny flyttar ut till Overlook Hotel över vintern eftersom Jack har fått i uppdrag att ta hand om hotellet och ha hand om vinterunderhållet. Han har haft alkoholproblem och relationen mellan Jack och Wendy är inte den bästa. Uppe i bergen under vinern är det isolerat och Jack hoppas att det här är en chans att stärka familjens relation. Danny är synsk och han ser hotellets hemska förflutna och onda krafter.

Jag trodde som jag skrev tidigare att boken skulle vara bra, att den skulle vara läskig och fängslande. Men det var den inte. Tråkig är ordet jag skulle beskriva boken med. Den var dessutom för lång med ganska mycket onödiga detaljer, jag menar, jag behöver inte veta hur hotellets panna och termostat ser ut och fungerar i detalj.

Nej, det blir nog inga fler Stephen King-böcker för mig. Men allt kan ju inte passa alla.
Har du läst den här boken eller någon annan bok av Stephen King? 
Vad tyckte du?

2 kommentarer:

  1. Jag läste mycke King när jag var yngre, men någonstans gick jag över till Koontz för de är "bättre". De king jag har läst på senaste har jag ogillat och tyckt varit konstiga.. :/ Besviken jag oxå!!

    SvaraRadera
  2. Håller med om att vissa av Kings böcker är ganska usla. Eldfödd, Cujo och så min favorit Maratonmarschen är sådana jag brukar rekommendera. Håller med Anna ovan om Koontz - de är bättre om man gillar den typen av böcker.
    /Christina boktyckaren.blogspot.se

    SvaraRadera