torsdag 12 juli 2012

The Time Traveler's Wife


För några månader sedan fastnade jag för ett youtube-klipp, en musikvideo till en låt som Colbie Calliat sjunger, Stay with me, en otroligt fin låt. Låten var med i en film och musikvideon var därmed klipp från filmen, nyfiken som jag är var jag tvungen att veta mer. Jag kollade upp filmen och såg att den baserades på en bok, jag var tvungen att läsa boken för att sedan titta på filmen.

Boken jag blev så sugen på att läsa heter på engelska TheTime Traveler’s Wife (svenska: Tidsresenärens hustru) och är skriven av Audrey Niffenegger. En bok som jag faktiskt sett i hyllan på jobbet flera gånger utan att lägga ner så mycket mer tanke på den.

Denna rosa upplaga av boken är  en jubileumsutgåva för att fira Vintage Book's 21årsdagDet är en kärlekshistoria med en annorlunda twist. Första gången Clare och Henry träffas är hon sex år och han är trettiosex. De gifter sig sedan när hon är tjugotvå och han är trettio. Han är nämligen en tidsresenär, det är något med hans genetiska klocka som får honom att färdas genom tiden. Utan kontroll kan försvinner han och dyker upp i någon helt annan tid. Trots hans ”handikapp” försöker de leva ett normalt liv, vilket inte alltid är det lättaste.

Jag läste boken på engelska och jag gillade den otroligt mycket, den är jättefin. En berättelse om att kärleken inte har någon ålder. Boken är välskriven och det är inte så svårt att hänga med i svängarna som man kan tro, och jag tycker att man förstår helheten bra. Jag kan helt klart rekommendera boken, filmen har jag inte sett än men jag hoppas att den är minst lika bra.

Har du läst den eller sett filmen? Vad tyckte du?

3 kommentarer:

  1. Såg filmen och älskade den! Kan inte läsa boken än eftersom jag kommer ihåg slutet!

    SvaraRadera
  2. det låter som en intressant bok/film :)

    SvaraRadera
  3. Har både läst boken och sett filmen. Men föredrar faktiskt filmen för ovanlighetens skull. Var något med boken som jag aldrig fastnade i...

    SvaraRadera