torsdag 8 december 2011

Julklappstips: Barn


Fyra Favoriter
Hattjakten är skriven och illustrerad av Pettson-skaparen Sven Nordqvist. Med helt underbara illustrationer i sann Pettson-anda får man följa morfar som blir arg som en spik när hans hatt en dag är försvunnen. Han ger sig då ut på hattjakt.

Pricken är skriven av Mergret Rey. Pricken är en liten kanin med åtta syskon, han får dock inte vara med och leka med syskonen för han är annorlunda. Alla syskon är vita, men inte pricken för han har en massa bruna prickar. Pricken ger sig till sist av ut i stora världen. En bok med ett ständigt aktuellt budskap.

Mamman och den vilda bebin är skriven av Barbro Nilsson och illustrerad av Eva Eriksson. Det är en saga på rim där man får följa den trötta mamman som ska ta hand om sin vilda bebis. Hur vild och jobbig bebin än är så älskar mamman sin bebis. Sagan är så underbart fin och rolig.

Elsa Beskow är en klassiker som jag aldrig kan få nog av. Det har sedan hösten 2009 kommit ut tre stycken samlingar med hennes sagoskatter med titeln: "Elsa Beskows sagoskatt: tripp, trapp trull". På den första boken är "Tripp" skrivet med stora bokstäver, den andra "Trapp" och den sista (som kom ut nu i höstas) "Trull". Samlingarna är jättefina och jag kan inte få nog av dem. Själv har jag faktiskt köpt den första och den andra, den tredje ska jag köpa snart, de är så fina.


Samtliga böcker riktar sig främst till åldrarna 3-6 år.

1 kommentar: