onsdag 14 december 2011

Blandat blod

Det finns en bokserie som heter Släkten, det är en romanserie som går långt tillbaka i tiden. Varje bok i serien skrivs dessutom av olika författare.


Första boken i serien heter "Blandat blod" och är skriven av Katarina Mazetti och man får då följa med till vikingatidens Blekinge där skeppsbyggaren Säbjörn Tveläpp bor med sina två söner Kåre och Svarte. Man får även följa med hela vägen till Kiev där siden- och slavhandlaren Chernek bor med sina barn. Hur dessa vägar vävs samman, ja, det kan man läsa i boken.

Det var ett tag sedan jag läste den första boken, jag tyckte att den var helt okej. Lite seg mellan varven men annars gillade jag den. Jag skulle säga att den är läsvärd och det är kul att vara med från början i serien, när man i senare böcker får följa släktens historia. (Skriver mer om del 2 och 3 senare).

Boken är dock slut som pocket (kanske kommer igen i ny pocketupplaga?) men finns för tillfället som inbunden och ljudbok/mp3-bok.

Har du läst boken? I så fall, vad tyckte du?

4 kommentarer:

 1. Missat helt. Men inte längre.

  SvaraRadera
 2. Jag har också tittat på den här serien, men det är synd att första delen inte finns som pocket. Får kanske titta på biblioteket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill ha webbsidan t den här serien

   Radera
 3. hej!
  Jag vill ha webbsidan til den serien snälla!!

  SvaraRadera