tisdag 24 maj 2011

Jag saknar dig, jag saknar dig

"Jag saknar dig, jag saknar dig" är en gripande bok som är helt baserad på en verklig händelse. Skriven av Peter Pohl och Kinna Gieth. Boken har filmatiserats och kommer ut på bio vintern 2011.


Cilla och Tina är enäggstvillingar och ska fylla fjorton år till sommaren och de bor på Rosengården. Men det blir inte riktigt som det borde, för Cilla får inte fylla fjorton år. Hon omkommer i en bilolycka. Tina blir lämnad ensam kvar.

Boken är ärlig och sorglig. Man får först följa de båda flickorna och sen hur Tina tar hela sorgen. Det är en läsvärd bok som har vunnit både Augustpriset och Deutscher Jugend-literaturpreis.

Läs den.

3 kommentarer:

  1. Jag älskar den där boken! :D Så verkligen av sig! :D

    SvaraRadera
  2. Jag googlade runt innan jag köpte boken (hade inte hört talas om den innan jag hörde om filmen som skulle komma nu i höst) och efter allt bra jag läste bestämde jag mig för att köpa den. Dock blev jag inte så imponerad av språket som finns i boken. Vars är dialogerna och vars är tankarna? Annars är historian fin! Klart värd att läsa, synd bara det där med språket...

    SvaraRadera
  3. Svar till Anonym: Boken är ju skriven och riktar sig främst till unga vuxna, därav är språket lite enklare. Jag tycker dock att tankarna finns där, jag tycker att man får känslan av att det är svårt.

    SvaraRadera