torsdag 27 oktober 2011

Sommaren jag blev vacker

Den här veckan när jag har tentapluggat så har jag varvat med vanlig skönlitteratur, det tycker jag är jätteskönt. Datorn hålls avstängd och jag fastnar inte där (jag fastnar stället i en bok). Hur som helst så läste jag Jenny Han's bok "Sommaren jag blev vacker" som jag fick från Ponto pocket för någon vecka sedan.


Boken utspelar sig, precis som titeln indikerar, på sommaren. Varje sommar har Belly tillbringat i sommarhuset vid havet med sin mamma, bror, mammans bästa väninna Susannah och hennes två söner. Belly är minstingen och blir lätt utanför då hon också är ensam tjej i barnaskaran. En kärlek till Susannahs två söner, Conrad och Jeremiah har också alltid funnits där, men den är obesvarad. De båda bröderna ser Belly som sin lillasyster. Vi får följa med Belly till sommarhuset, sommaren hon fyller 16 år, det blir en annorlunda sommar.

En typisk ungdomsroman, så skulle man kunna beskriva den här boken. Väldigt enkel och lättläst, men samtidigt gillar jag den, kanske just för att den är så lättsmält. Det finns även lite djupare problem i boken men den känns ganska förutsägbar. På det stora hela var boken, en skön avkoppling, med en rätt bra story, man behöver inte tänka så mycket, vilket var precis vad jag behövde just nu.

Har du läst boken? Vad tyckte du?

Här kan du hitta vad andra skrivit om boken.

1 kommentar:

  1. Har inte läst den än men funderar på att göra det^^

    SvaraRadera