fredag 28 oktober 2011

Färgsortering eller alfabetiskordning?

Idag var jag på Myrorna för att fynda böcker, men när jag kommer dit så är pocketböckerna färgsorterade istället för sorterade i alfabetisk ordning. Det kanske är snyggt hemma (fast jag är jobbskadad och har böckerna indelade i kategorier och i alfabetisk ordning) men inte i en butik, trots att det är second-hand. När böckerna inte står i färgordning så blir det mer överskådligt, i färgsorteringen smälte böckerna bara ihop.

Trots detta lilla anti-klimax så följde två böcker med mig hem (5kr/pocket). En gul och en orange. Den gula såg jag på nätet igår och tyckte att den lät rolig, den i orange var jag sugen på att läsa som yngre så den fick också följa med.Hur tycker du att böcker ska vara sorterade i en butik?
Hur har du dina böcker i din bokhylla hemma?

2 kommentarer:

  1. Om jag skulle komma in i en bokhandel där böckerna var färgsorterade så skulle jag nog gå ut lika kvickt igen. Det skulle vara omöjligt för mig att hitta något, eftersom jag inte väljer bok efter färg.

    Något onödigt konstaterande kanske, men mina böcker står sorterade i bokstavsordning efter författarens efternamn och inom där efter titel/serie. Strukturerad? Vem? Jag?

    SvaraRadera
  2. Håller med föregående talare om att det måste vara ordning och reda i en butik, annars skulle det vara helt omöjligt att hitta någonting.

    Men när det gäller i min egen bokhylla har jag ingen direkt ordning. Nya böcker hamnar på de tomma platserna i bokhyllan oavsett vem författaren är eller vilken färg den har. Det är egentligen bara serierna som jag ställer ihop.

    SvaraRadera