tisdag 10 maj 2011

Alexandra av Torgny Wirén

Sofie, som också har en bokblogg, läste boken "Alexandra" för ett tag sedan, här är hennes recension av den boken.

Alexandra är nitton år och har enligt läkarna bara några månader kvar att leva på grund av sin cancer. Trots detta ger hon sig ut i världen för att söka sanningen i livet och för att försöka göra sig av med en skuld som tynger ner henne.
Hon beger sig till Shingatse i Himalayas berg, till buddhistmunkar och en koranskola i Syrien och många platser däremellan. Hon söker i hinduismen, buddhismen, islam, judendomen och kristendomen, allt för att finna Den Rätta Vägen.
Under sin resa stöter hon på alla möjliga saker och fenomen. Helande, mirakel, livshotande droger och sjukdomar. Kärlek, vänskap, nya människor och deras hängivenhet. Att beskriva Alexandras resa i en recension är ganska svårt, den innehåller så mycket!

Vill du veta mer om de fem världsreligionerna är detta boken för dig. Det är ingen bok man sträckläser, för de 500 sidorna är verkligen sprängfyllda av information och känslor! Man får tänka med Alexandra, som tänker väldigt mycket, och det gör att man verkligen måste ta in vad som händer.
Vissa stunder kan huvudpersonen Alexandra bli lite för lik en hjälte, som är med om allt detta på ett drygt år, och författaren Torgny Wirén vill verkligen få med allt i en och samma bok. Men utöver det är det en verkligt välskriven bok för nyfikna ungdomar och vuxna. Det kan dock ta lång tid att komma igenom den, vissa stunder är det lite segt. Men läser du något emellan går det kanske bättre, och det är värt att ta sig igenom den!

Första meningen: ”-Jag tror inte jag orkar mer, Tanja.”
Antal sidor: 499
Förlag: Cordia
Boken i en mening: Fem världsreligioner i en bok som genomforskars av en person som blir ganska mycket att läsa på en gång, men jag är glad att jag har läst den!
Betyg: 8/10

__________________________________________

Vill du också gästblogga? - Läs mer här.
(skriv en recension/ett boktips)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar