onsdag 13 juli 2011

Easter Parade

Nu har jag läst ytterligare en roman som är skriven av Richard Yates, denna gång "Easter Parade".


Två systrar vid namn Emily och Sarah Grimes är huvudpersonerna i boken. Man får följa med under deras uppväxt som inte är den lyckligaste. Med skilda föräldrar och en mamma som inte riktigt är "mamma". När de blir äldre fortsätter livet i en ganska tragisk bana. Sarah gifter sig tidigt och får barn, men äktenskapet är inte lyckligt. Emily däremot gör karriär i storstaden men är inte heller hon lycklig.

Det är en bra bok som precis som "Revolutionary Road" är ganska dyster. Men det dystra är skrivet på ett vackert språk. Jag gillar verkligen Yates sätt att skriva om levnadsöden där personerna har fastnat i sin roll på något sätt.
Läs även recensionen på: "Revolutionary Road".

2 kommentarer:

  1. Jag tyckte att den här var lite sådär. Brukar inte ha något emot att det är dystert, men den här kändes lite sådär. Lite för mycket vardagsmisär för min del kanske? Ville bara säga till karaktärerna att "ta sig i kragen". Det är kul att man kan tycka så annorlunda. Bara för att Yates är "erkänd" behöver man inte tycka samma :)

    SvaraRadera
  2. Svar till Sara: Jag tyckte att den var fint skriven, så jag störde mig faktiskt inte så mycket på karaktärerna som jag ibland kan göra i vissa böcker. Dock tyckte jag bättre om "Revolutionary Road".

    Men det är verkligen kul att man inte tycker lika om allt, för hade man tyckt lika om allt hade samtalsämnena tagit slut och man hade slutat att utvecklas :P :)

    SvaraRadera