torsdag 7 juli 2011

Språknörden talar

Hej kära läsare! Det var ett tag sen jag bloggade här, tanken är att det ska bli ändring på det.

Idag efter jobbet gick jag in på bibblan. Det var nog första gången på 3 år ,vilket märktes på lånekortet som hade gått ut. Men det fixade de så att jag kunde låna hem de två böcker på spanska jag så noga valt ut. Den första kastade jag mig över när jag fick syn på den; "Trilogia de Centroamerica",trilogi från centralamerika(ska vara accenter egentligen på andra i:et och sista e:et men jag fattar inte hur man skriver det på nya telefonen). Den är skriven av Javier Reverte och innehåller tre romaner som egentligen inte har något med varandra att göra förutom att de utspelar sig i Centralamerika, närmare bestämt Guatemala ,Nicaragua och Honduras. Ska bli intressant att läsa!

Den andra boken är skriven av den colombianske nobelpristagaren Gabriel Garcia Marquez och heter "Memorias de mis putas tristes" vilket betyder, håll i er, "Minnen från mina ledsna horor". Jag har hört väldigt mycket bra om den och jag gillar hans tidigare böcker.

Brukar ni läsa böcker på andra språk? Finns det till och med någon som också läser på spanska?
Published with Blogger-droid v1.7.2

2 kommentarer:

  1. Jag vet inte om engelska riktigt räknas som ett annat språk? :) Jag blandar vilt och läser mycket både på engelska och svenska. Mycket fantasy och sådant som jag gillar ges ju inte ens ut på svenska, om det gör det så är översättningen oftast undermålig... Så då föredrar jag engelskan. vet inte om jag behärskar nåt annat språk tillräckligt för att våga mig försöka på annat än möjligen barnböcker på franska eller tyska kanske :)

    SvaraRadera
  2. Tycker absolut att engelska räknas!:) Jag håller med dig om översättningar, det är lite roligare att läsa en bok på originalspråk.

    SvaraRadera