tisdag 9 augusti 2011

Plupp

Barnböcker är barndomsminnen och nostalgi för mig. Extra kul är det nu när jag har en treårig kusin som gillar att man läser för henne. Det blir en hel del nya barnböcker som jag inte läste när jag var liten, och sen en del nostalgi.


En favorit som jag har är Plupp. Den lilla osynlingen som lever på fjället i sin lappkåta nära djuren. Jag tycker att böckerna är supercharmiga. Dessutom så är dem lärorika och berättar om djur och natur, dels på fjället och i skogen.

Hemma har jag "Hemma hos Plupp", "Plupp i Storskogen" och "Plupp och Tuva-Kari i Kolmåreskog" (den sistnämnda är tyvärr definitivt slut hos förlaget). Och när jag var liten lånade vi även flera titlar med Plupp på biblan.

Har du läst någon Plupp-bok?
Har du några barnboksfavoriter?

4 kommentarer:

 1. Jag älskade Plupp när jag var liten och får alltid något fånigt drömmande i blicken när jag tänker på honom :-)

  SvaraRadera
 2. Vad kul att du skrev om Plupp! Han var en av mina favoriter som barn också. Sitter nu och bläddrar i ett gammalt slitet ex av "Plupp och midnattssolen" och blir nostalgisk!

  SvaraRadera
 3. Jag gillade också Plupp som liten...Jag har tyvärr ingen bok kvar om honom...men kanske köper nya om de går att få tag på?...Kul att minnas i vart fall:-)

  SvaraRadera
 4. Svar till Yvadhe: Ja, det finns flera Plupp-böcker att få tag på fortfarande, vissa titlar är slut men de första finns. Jag hittade flera på bokus.com :)

  SvaraRadera