tisdag 15 november 2011

Om jag stannar & När jag lät dig gå

För snart en månad sedan fick jag två ungdomsböcker från B. Wahlströms, den första läste jag ut för två veckor sedan och den andra i förra veckan. Det var Gayle Forman's två böcker "Om jag stannar" och "När jag lät dig gå".


"Om jag stannar"
En ung tjej med gamla punkare till föräldrar, som själv spelar cello och har en pojkvän som är blivande rockstjärna, det är Mia det. En snöig dag åker hennes familj iväg med bilen, det skulle de inte ha gjort, de är med om en bilolycka. I boken får man följa Mia i 24 timmar efter bilolyckan, en kamp mellan liv och död, vill hon dö eller vill hon leva vidare, utan sin familj?

"När jag lät dig gå"
Trots ett drömliv som rockstjärna med en känd skådespelande flickvän är han olycklig, har ganska svåra problem. Det har gått tre år sedan bilolyckan och Mias dåvarande pojkvän Adam kan inte glömma Mia. I boken får man följa Adam i ett dygn (och lite till), vad som händer under det dygnet tänker jag inte avslöja här...

Båda böckerna är bra, men jag tycker inte riktigt att de levde upp till mina förväntningar (som var höga). Språket var enkelt och jag tyckte att böckerna var lite tråkiga bitvis. Men jag kan erkänna att det kom någon tår på sina ställen också. Den första boken är skriven ur ett litet annorlunda perspektiv vilket jag tycker om, dock tycker jag nog att den andra boken är bättre än den första.

Har du läst någon av dessa böcker?
Vad tyckte du?

1 kommentar:

  1. Jag har läst Om jag stannar, och tyckte den var super! Längtar tills jag får läsa När jag lät dig gå!

    SvaraRadera