fredag 18 november 2011

Bokbloggsjerka v.46

"Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för 'Bokbloggsjerka'"

Veckans fråga lyder:
Vilken är din absoluta favoritbok av de som du har läst på ett annat språk än svenska?
Oj, jag läser väldigt sällan böcker på andra språk än svenska, så det var en svår fråga. En av de första böckerna jag kommer ihåg att jag läste på engelska är "Missing", Karin Alvtegens "Saknad" översatt till engelska, så det var inte orginalspråk där inte, men den var väldigt bra. Lite konstigt att läsa svenska namn och platser i en bok på engelska språket, men kul. Jag har boken på svenska också, men jag har inte läst den på svenska. Det är nog hur som helst den bästa boken på engelska som jag har läst, hittills.

True Blood-böckerna är några som jag läser på engelska, främst för att de har slutat översätta dem till svenska. Twilight-böckerna har jag på både engelska och svenska.

Jag ska läsa David Nicholls' "One Day" på engelska och även Nicholas Sparks' "Dear John", de ligger hemma hos mig och väntar. Och på tal om Nicholas Sparks så läste jag "The Notebook" på engelska (recension här), men det var nog mest för att den inte finns på svenska.

Det är nog mest latheten som sätter stopp för mig när det kommer till att läsa på engelska, det går ju fortare att läsa på svenska. Jag vill dock börja läsa lite mer på orginalspråk, men för stunden får det räcka med att läsa min kurslitteratur på engelska.

Lovisa har däremot läst på spanska, och jag vet att Linnea läser en del på tyska också.

4 kommentarer:

 1. Vad knepigt att läsa en svensk bok på engelska. Det måste vara som att se den engelska Wallander :)

  SvaraRadera
 2. Trueblood-serien har jag många elever som läser, de verkar vara en bra väg in i läsandet på engelska! Imponerad över de som kan läsa på ytterligare språk utöver engelska.

  SvaraRadera
 3. Men är det inte lite spännande att läsa något välbekant på ett nytt sätt? Det tycker jag.

  SvaraRadera
 4. Svar till Monika: Lite knepigt men mest kul :)

  Svar till Anna: Den serien är jättebra på engelska, inte alls speciellt svår, Twilight likaså :) Ja, läsa på andra språk än svenska eller engelska skulle jag inte kunna (eller kanske möjligtvis någon barnbok på spanska men inte mer) :P

  Svar till Sara: Ja det är verkligen kul att läsa en svensk bok på engelska :) Det blir lite annorlunda men spännande, jag håller med dig :)

  SvaraRadera